© REUTERS

AC Milan verzekert zich van Champions League na nipte zege tegen Juventus

Op de voorlaatste speeldag in de Serie A heeft AC Milan zich als laatste ploeg in Italië verzekerd van Champions League-voetbal. Op bezoek bij Juventus gingen de Rossoneri, met Alexis Saelemaekers en Divock Origi als invallers, met 0-1 winnen.

Maarten Vanhoof

Olivier Giroud bewees met een goal voor rust dat hij nog steeds dé grote man is bij Milan. Vorige week was de 36-jarige spits nog goed voor een hattrick, nu tekende hij voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Tevens het twaalfde competitiedoelpunt van de Fransman.

Giroud schiet AC Milan, dat vierde staat, zo naar de Champions League. Met nog een speeldag te gaan is de kloof van vijf punten op eerste achtervolger Atalanta niet meer te overbruggen.

Juventus kon voor aanvang van deze partij nog aanspraak maken op CL-voetbal, maar dan moest het wel 6 op 6 pakken. Dat doet het sowieso niet, waardoor de Europa League nu nog het hoogst haalbare is voor de Oude Dame. Het moet op de slotspeeldag dan wel winnen van Udinese en rekenen op puntenverlies van Atalanta en AS Roma.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer