ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

Opluchting op beurzen na akkoord over verhoging schuldenplafond in Verenigde Staten

De Aziatische aandelenbeurzen zijn maandag overwegend vooruitgegaan. Beleggers reageerden opgelucht dat een crisis rond het schuldenplafond in de VS lijkt te zijn afgewend. De Europese beurzen gingen vrijdag al gemiddeld 1,6 procent vooruit toen duidelijk werd dat een deal in de lucht hing. Vandaag worden daarrond vermoedelijk geen potten meer gebroken.

9 reacties

  • Geert Van de Moortele

    11 maanden geleden
    Als de VS hun economie op instorten staat dan mogen we zeker een oorlogseconomie verwachten.
  • Frans Peeters

    11 maanden geleden
    De Treasury zal in de komende twee kwartalen voor $1,5 biljoen aan nieuwe schulden plaatsen. Dat is een hoop geld. Wie gaat deze schulden kopen? De VS heeft steeds minder vrienden in het buitenland, Intresten zullen verder stijgen
  • benny gotty

    11 maanden geleden
    De inflatie was al torenhoog ginder.Nu zal dit volgens mij nog meer stijgen.
  • Leo Mariën

    11 maanden geleden
    $31,8 biljoen schulden of $31.800.000.000.000 is blijkbaar alweer te weinig? Een normaal mens vraagt zich dan af hoe een land dat kan blijven houden? Meer nog, velen vluchten bij slecht economisch weer in de $ als veilige haven? Wel, het oosten heeft dit door en zij vallen, met China & Rusland op kop, gezamenlijk de wereldreservemunt ($) aan door... te betalen in eigen munt. Een gigantisch probleem voor de VS dat zij nooit zullen toelaten omdat Amerika dan virtueel bankroet is.
  • Kris Waclawski

    11 maanden geleden
    @Philippe Vanbelleghem : onlangs in de VS geweest ? De wegeninfrastructuur in de VS is al tientallen jaren slecht onderhouden, op sommige plaatsen tot het punt dat je niet eens meer echt over een weg"kan spreken. Hetzelfde met de stroominfrastructuur waar de laatste grote investeringen stammen uit de jaren 50(!!) en waardoor iedere winter miljoenen Amerikanen voor dagen (soms tot 2 weken) zonder stroom vallen. De huidige infrastructuurwerken daar zijn absoluut noodzakelijk.