© AP

Knappe competitiestart van Chicago Sky en Ann Wauters in WNBA: “We hebben nog veel werk voor de boeg”

Chicago Sky, met assistent-coach Ann Wauters en Morgan Bertsch (Kangoeroes Mechelen), kent in de WNBA met een 3 op 4 een sterke start. “Mooi, zeker omdat de kern bijna volledig nieuw is,” zegt Ann Wauters.

Patrick Ceulemans

Geen Julie Allemand en Emma Meesseman dit seizoen in de WNBA en bij Chicago Sky. Ann Wauters is de enige Belgische bij het team uit de “Windy City” en is aan haar tweede seizoen bij Chicago Sky en als assistent-coach aan de slag. Morgan Bertsch brengt toch ook nog een beetje een Belgische touch bij Chicago Sky. De 25-jarige power forward veroverde het voorbije seizoen met Kangoeroes Mechelen de dubbel (titel/beker) en was één van de keyplayers bij de Maneblussers.

“Na een sterk trainingscamp en enkele voorbereidingswedstrijden haalde Morgan de definitieve selectie,” zei Ann Wauters. In de eerste drie wedstrijden van het seizoen liet ze al mooie zaken zien, de laatste wedstrijd tegen Dallas Wings kwam ze omwille van een enkelblessure niet in actie.

De vierde wedstrijd in de WNBA bracht voor Chicago Sky tegen Dallas Wings een 94-88 zege. Courtney Williams (12 punten, 11 rebounds, 5 assists), Kahleah Copper (16 punten) en Marina Mabrey, die bij Italiaanse Schio ploegmaat van Kim Mestdagh is en de dubbel (Coppa/tittel) won, werd met 23 punten topschutter.

Meteen 3 op 4 voor het “new look” Chicago Sky en dus een knappe competitiestart. Morgen trekt het naar Atlanta Dream. “We hebben nog veel werk voor de boeg, maar het geeft uiteraard een boost om met een goede reeks aan de nieuwe campagne te beginnen,” aldus nog Ann Wauters.

© Icon Sportswire via Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer