Kostyuk negeert opvallend Sabalenka.
Volledig scherm
Kostyuk negeert opvallend Sabalenka. © REUTERS

KIJK. Oorlog in de dameskleedkamer van het tennis blijft woeden na weer opvallende geste van Oekraïense Marta Kostyuk

Naar buiten uit lijkt alles peis en vree maar binnen de muren van de dameskleedkamer is de spanning voelbaar. Eén jaar na de start van het conflict leven veel van de Oekraïense en Russische speelsters nog steeds op voet van oorlog. Ook op deze Roland Garros. “Er zijn speelsters die mij volledig negeren, dat begrijp ik niet”, zei Maryna Zanevska (WTA 89).

40 reacties

  • Sam Bedfort

    11 maanden geleden
    Die Oekraïnse moet politiek buiten haar sport laten en respect tonen voor haar tegenstander. Dat Rusland Oekraïne aanvalt is wel heel kort door de bocht.
  • Wilfried Vanden Berg

    11 maanden geleden
    Sport en politiek moet gescheiden blijven .Atleten of andere sportmensen houden zich veel beter bezig met hun sport en niet met politiek .
  • Eric Urkens

    11 maanden geleden
    Russen en Russinnen spelen best onder elkaar een toernooi in Siberië. Ze zouden nergens welkom mogen zijn. Foei tennis.
  • marc stevens

    11 maanden geleden
    Sport en politiek gescheiden houden is wat al te gemakkelijk. Zeker voor Rusland waar sport al altijd een verlengstuk van de politiek is geweest. Poetin zal de oorlog pas stoppen als hij voelt dat hij de steun onder zijn bevolking verliest. Maar op de een of andere manier moet dat dan natuurlijk wel zichtbaar zijn. Openlijke afkeuring is dus nodig. Als Russen hun afkeuring nu niet (durven of willen) laten blijken, moeten ze achteraf ook niet afkomen met een goedkoop "wir haben es nicht gewust".
  • mike milan

    11 maanden geleden
    Het is Rusland wel die Oekraïne aanvalt… en nt omgekeerd.En die atleten die daar met een Z op hun schirt stonden.Uitsluiten die handel van Poetin ze treffen waar het pijn doet.