© Joris Herregods

Openingsweekend van de Sinksenfoor was een groot succes: “Ik weet in welke straten we de meeste kans hebben op parkeerplaats”

Borgerhout, Mechelen -

Het eerste weekend van de Sinksenfoor zit er op. Op een zonovergoten Spoor Oost was het drie dagen lang over de koppen lopen. Zowel de bezoekers als de foorkramers zijn dan ook tevreden. “Het verliep supergoed, mede dankzij het mooie weer.”

De Deca-Dance, een attractie waar je in een kuipstoel gaat zitten die je maag vervolgens alle hoeken van je lichaam laat zien, is al sinds 1986 een populaire attractie. Dit jaar nam uitbater Piet Verwijk de fakkel over van zijn vader. “Het eerste weekend verliep supergoed, ook omdat we veel geluk met het weer hadden. Het was heel gezellig met veel volk, wat we ook aan onze cijfers zien. Vorig jaar was het openingsweekend nog beter, maar dat kwam natuurlijk omdat de Sinksenfoor dankzij corona twee jaar lang niet kon doorgaan.”

Piet Verwijk, de kersverse uitbater van de Deca-Dance© Joris Herregods

Jong en oud nemen plaats in de duizelingwekkende kuipjes van de Deca-Dance: “Hier komen mensen van alle leeftijden, gaande van kinderen van acht jaar tot de old school generatie die toch nog eens een ritje wil maken. Het gebeurt weleens dat mensen moeten overgeven, al is dat gelukkig heel zeldzaam.”

De Deca-Dance in actie© Joris Herregods

‘Den Antwerp’

Aan een kraam waar je kan eendjes vissen, ontmoeten we Jan Van Santvoort, zijn echtgenote Vanessa en hun kindjes Cody en Jessie. “Het is hier erg druk, maar ik had het met het mooie weer eerlijk gezegd nog veel erger verwacht. Mogelijk heeft het geholpen dat ‘den Antwerp’ zondag geen kampioen werd en nu heel wat mensen met een kater in de zetel hangen”, lacht Jan.

Het gezin kwam van Mechelen met de auto naar de Sinksenfoor, maar had geen last van parkeerproblemen. “Zelf werk ik hier in de buurt, waar ik bovenleidingen van trams en treinen aanleg en herstel, en ik ken dus mijn weg in Borgerhout. Zo weet ik in welke straten we de meeste kans hebben om een parkeerplaats te vinden.”

Jan Van Santvoort, echtgenote Vanessa en kindjes Cody en Jessie vissen eendjes.© Joris Herregods

Zonder kinderen

Jan en Vanessa zijn hier vandaag vooral voor hun kroost. “De Sinksenfoor is toch veel plezanter dan de kleine kermis die in Mechelen wordt georganiseerd. De favoriete attracties van Cody en Jessie zijn eendjes vissen, de botsauto’s en met ballen blikjes omver gooien. De klassiekers kortom. De madam is dan weer fan van smoutebollen.”

Zijn ze van plan om dit jaar nog eens terug te komen? “Jazeker, waarschijnlijk volgende week al. En misschien kom ik later nog eens met Vanessa of met een paar kameraden. Ooh, een dagje uit zonder de kinderen… Dat is alweer jaren geleden. En dan mag het ook slecht weer zijn hoor.”

In de omgeving rond Spoor Oost bleef alles, afgezien van de gebruikelijke parkeerproblemen, rustig.

De Sinksenfoor loopt nog tot zondag 2 juli. (mibl)

© Joris Herregods

© Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen