Tina Turner werd 83.© AP

Tina Turner krijgt begrafenis in intieme kring

Geen grootse uitvaart in het bijzijn van haar fans, wel een intieme begrafenis. Na de dood van Tina Turner heeft haar familie de plannen voor haar afscheid onthuld.

Hoewel veel fans een laatste groet willen brengen en al op verschillende plekken hulde brachten, kiezen de nabestaanden van zangeres Tina Turner niet voor een publieke begrafenis. De afscheidsceremonie voor de Queen of Rock ’n Roll zal plaatsvinden in intieme kring, met enkel familie en vrienden erbij. Dat zegt een woordvoerder van haar familieleden in een mededeling.

Tina Turner overleed afgelopen week op 83-jarige leeftijd. Ze was geruime tijd ziek. Haar laatste maanden vulde ze met yogalessen, het kopen van Italiaanse designerkleding en ritjes in haar Porsche Cayenne door de gemeente Küsnacht waar ze woonde. Om de Zwitserse nationaliteit te krijgen, had ze ook Duits geleerd. Alhoewel ze een butler had, kwam Turner zelf nog lekkere maaltijden met zalm en witte truffels kopen bij traiteurzaken in het dorp. “Vriendelijk en bescheiden”, noemen de winkeliers van Küsnacht haar.

Waar en wanneer de begrafenis plaatsvindt, maakte de familie niet bekend. Tina’s weduwnaar Erwin Bach (67) zou inmiddels overwegen om hun landgoed in Zwitserland om te vormen tot een museum rond de zangeres. En in haar geboortestad Brownsville, in de Amerikaanse staat Tennessee, willen ze Turner eren met een standbeeld. (dvg/km)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer