Econoom: “Er is nog geen sprake van een zeepbel bij de AI-aandelen”

De AI-aandelen hebben sinds de lancering van ChatGPT een forse boost gekregen. Sommigen vrezen dat er een zeepbel in de maak is. Volgens econoom Jeremy Siegel is daar nog geen sprake van.

Waarom is dit belangrijk?

Na een miserabel 2022 hebben de techaandelen opnieuw de wind in de rug. Voornamelijk de aandelen die een link hebben met artificiële intelligentie, waaronder de chipgigant Nvidia, doen het bijzonder goed.

In het nieuws: Volgens Siegel heeft de S&P500 een aanzienlijk deel van zijn winsten te danken aan AI. "We weten allemaal dat de top acht of negen bedrijven alle winsten van de S&P500 voor hun rekening nemen. Dit jaar zijn de andere 490 vlak of omlaag gegaan. Ja, de Nasdaq was oververkocht in 2022 en kaatste terug, maar ik denk dat AI die grote techaandelen nog hoger heeft geduwd", zegt hij tegenover de Amerikaanse nieuwssite CNBC. Enkele voorbeelden:

  • De aandelenkoers van Microstoft, die
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer