Walter Michiels verbleef in een chalet in de bossen van Kessel-Lo.
Volledig scherm
PREMIUM
Walter Michiels verbleef in een chalet in de bossen van Kessel-Lo. © Vertommen / rv

Buurtbewoners opgelucht nu Walter 'Pico' Michiels geïnterneerd wordt: “Geen lege flesjes blauwe Chimay meer in ‘t bos”

BVHet zat er al lang aan te komen - hij had al vaker in de psychiatrie en zelfs in de cel gezeten - maar nu is eindelijk de internering van Walter ‘Pico’ Michiels (59) bevolen. In de buurt van z’n chalet in de bossen van Kessel-Lo is men er niet rouwig om. “De rust is hier teruggekeerd”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. In het weekblad vertellen buurtbewoners over de stoten die de voormalig ‘F.C. De Kampioenen’-acteur uithaalde. “Hij loste een schot vlak onder mijn raam.”

6 reacties

  • Hugo GERARD

    11 maanden geleden
    Hij verdient verzorging ipv uitgescholden te worden. Hij verdient die verzorging al lang. 25 jaar geleden was het al minder goed met hem. Iemand had iets kunnen doen voor hem. Klagen ipv helpen.
  • Peter John Vermeersch

    11 maanden geleden
    Het verborgene...heet alcoholisme. Jammer heel veel mensen lijden hieraan..met effect op henzelf, en de omgeving..
  • Peter Dejaeger

    11 maanden geleden
    ik ben hem twee keer tegengekomen, ik woon vlak aan de kesselse bergen: de eerste keer ronduit ne sukkelaar, vuil, onverzorgd en in zichzelf gekeerd. de tweede keer echter zag ik hem in onze spar: redelijk goed gekleed, gekamd haar én vriendelijk... ik hoorde hem vragen waar iets lag in de winkel: het ging niet elke dag slecht met hem, maar hij heeft wel hulp nodig...
  • Louis Momme

    11 maanden geleden
    Pico is niet de enige. In onze maatschappij lopen veel verwarde mensen rond die overlast veroorzaken. Ik noem ze marginalen die feitelijk begeleiding nodig hebben en waarmee (waartegen) niets gebeurt. De gevangenissen zitten vol met mensen die psychiatrische hulp nodig hebben maar deze niet krijgen.
  • Marc Van Driessche

    11 maanden geleden
    Wie betaald het kostenplaatje voor de ontelbare interventies, juist.