De locatie van het ongeval.© RTV

Jonas (21) overlijdt na klap tegen boom: “Dit is gewoon veel te vroeg”

Op de Eindhoutseweg in Geel liep een verkeersongeval dinsdagochtend in alle vroegte fataal af. De 21-jarige Jonas Deboel uit Meerhout raakte er van de weg af en botste tegen een boom. De jongeman overleefde de klap niet.

Hans Otten

Jonas Deboel uit Meerhout reed dinsdagochtend over de Eindhoutseweg van Eindhout (Laakdal) naar Oosterlo (Geel) toen hij zowat 100 meter voor het verblijfspark Netevallei aan de Grote Nete plots van de rijweg ging. Zijn auto dook door de berm, stak een kleine gracht over en kwam in een bosje met veel struikgewas terecht. Door de klap braken enkele bomen af. De hulpdiensten kregen dinsdag om 3.49 uur een oproep voor een ongeval met geknelden, maar bij aankomst bleek dat er geen hulp meer kon baten. De jongeman was ter plaatse overleden.

De prille twintiger uit Meerhout liep zijn middelbare school in Geel en was er geliefd bij zijn vrienden. Zij omschrijven hem als een uitbundige gast, met wie je altijd veel pret kon beleven. “Jonas was er altijd voor iedereen. Hij was altijd vriendelijk, altijd goedgezind en zat gewoon vol levensvreugde. Met zijn gekke stoten en zotte acties. We gaan hem geweldig hard missen, dit is gewoon veel te vroeg ”, vertellen ze.

Gekke plannen

Jonas was gepassioneerd door auto’s, waar hij zelf graag ook aan sleutelde. Daarnaast ging hij graag uit met zijn kameraden en was hij met vrienden geregeld aan de biljarttafel te vinden. Na zijn studies ging hij als klusjesman aan de slag, maar hij koesterde nog heel wat andere plannen – soms ernstig, maar vaak ook wilde ideeën.

“Jonas, waarom ga je zo vroeg van ons heen? Je had nog zoveel (soms gekke) plannen. Maar het was wel iets dat bij jou gekke vrolijke persoonlijkheid paste. Pas nu je er niet meer bent, weten we wat we gaan missen. Bedankt maat, zeker voor de hulp die je ons gaf, dat zullen we nooit vergeten”, schrijven vrienden op sociale media.

Na het ongeval was de Eindhoutseweg een tijdje afgesloten voor het verkeer. Het parket van Antwerpen liet de omstandigheden van het ongeval onderzoeken. Uit de vaststellingen van de verkeersdeskundige bleek dat overdreven snelheid aan de oorzaak van het ongeval lag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer