Een appartementsblok in Moskou werd vandaag geraakt door een drone. Luitenant-kolonel Tom Simoens schat de situatie in.
Volledig scherm
PREMIUM
Een appartementsblok in Moskou werd vandaag geraakt door een drone. Luitenant-kolonel Tom Simoens schat de situatie in. © ANP / EPA / ANP / EPA / RV

Heeft Zelensky nu Moskou in het vizier? “Rusland zal nu net harder reageren”

Voor het eerst in de oorlog is de Russische hoofdstad Moskou getroffen door een grootschalige droneaanval. Oekraïne ontkent betrokken te zijn, maar experts trekken dat in twijfel. Luitenant-kolonel Tom Simoens noemt de aanval onverstandig en vreest een reactie van Rusland: “De boodschap wordt nu allicht: ‘Maak de boel af’.”

108 reacties

  • Geert Peeters

    11 maanden geleden
    Geweldig hoe Poetin het veroordeeld als een terroristische daad. Dan zullen we Poetin ook maar ineens als terrorist benoemen, want wat die onnozelaar doet is geenszins verschillend hiervan.
  • Polutnik Ronald

    11 maanden geleden
    Rusland heeft Oekraïne niet te beschuldigen met aanvallen op hun grondgebied , wat is Rusland al seffens twee jaar mee bezig op het grondgebied van Oekraïne Het word tijd dat het grondgebied van Rusland word aangevallen , maar dan met lange afstandsraketten en heel veel kamikaze drones zoals Rusland zelf doet op Oekraïne . Hopelijk worden deze lange afstandsraketten snel geleverd met de bijhorende gevechtsvliegtuigen .
  • LIONEL DE WANNEMAEKER

    11 maanden geleden
    Het is oorlog en dan is het de bedoeling elkaar te raken waar het pijn doet. Zowel fysiek als mentaal.
  • patrick de bock

    11 maanden geleden
    Ik blijf er bij dat de kans bestaat dat het gaat om in opstand komende Russen en het inderdaad niet van Oekraine komt
  • Michael Dubois

    11 maanden geleden
    ooh ik dacht dat ze Rusland net zouden binnen vallen met alle steun en oorlogs materiaal dat van Europa komt, dus Europa word nu effectief bij in de oorlog getrokken en dat is wat oekraine net ook wil denk ik. Ale de kernoorlog is niet ver meer af want in Rusland zit ne zot he en ene van den oude stempel.