Zoon van Jan Hoet wil niet dat graf van kunstpaus verdwijnt: “Mijn moeder moet na haar overlijden naast hem rusten”

Sint-Amandsberg -

Jan Hoet Junior, de zoon van kunstpaus Jan Hoet (1936 - 2014), gaat de concessie op het graf van zijn vader verlengen. Junior viel uit de lucht toen hij hoorde dat die na tien jaar dreigde te vervallen.

Geert Neyt

LEES OOK: “De termijn van deze rustplaats loopt af”: moet graf van Jan Hoet na tien jaar weg op Campo Santo?

Het graf van kunstpaus Jan Hoet op de begraafplaats Campo Santo is een van de vele honderden waaraan de stadsdiensten een bordje hebben geplaatst met de vermelding dat de concessie over enkele maanden afloopt.

Dit is de gewone procedure. De eerste 10 jaar na een overlijden hoeven de nakomelingen niets te betalen voor een grafconcessie, voor de volgende tien jaar kost het 700 euro. (lees verder onder foto)

© IF

“Ik wil niet dat het graf verdwijnt. Dat zou mijn moeder ook niet willen, want het is de bedoeling dat zij na haar overlijden naast mijn papa komt te liggen.”

“Bovendien is het graf ook een kunstwerk. De Gentse beeldend kunstenaar Kris Martin maakte een grafzerk met het opschrift Unter der Erde / Scheint die Sonne. Het originele is dat de laatste drie woorden niet zichtbaar zijn maar zijn gebeiteld op het stuk zerk dat onder de grond steekt.”

© IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen