De muziekliefhebbers van Back on Stage rocken de voorbije 20 jaar al ruim 100.000 euro bij elkaar.© pabr

Rockers van ‘Back On Stage’ schonken al 100.000 euro aan goede doelen

Bree -

Het gezelschap ‘Back on stage’ is een vereniging van enkele muziekliefhebbers uit Bree en omgeving die vooral de muziek uit de jaren 60, 70 en 80 wil promoten. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni organiseren ze de 20ste editie van hun jaarlijks festival met tribute-bands.

“In 2003 begonnen we met de organisatie van een kleinschalig concert met tribute bands,” vertelt voorzitter Jean Voortmans van Back On Stage. “Onze formule had echter zo veel succes dat we na twee edities in de grote zaal op de Boneput naar het Itterdal in Opitter moesten uitwijken. In 2013 vierden we het 10-jarig bestaan van onze vereniging: voor de gelegenheid organiseerden we een tweedaags festival met tribute bands in de sporthal langs de Sportlaan. Dit festival sloeg zo aan, dat het vanaf toen een jaarlijkse gewoonte geworden is. Er zijn ook veel voordelen aan verbonden: we kunnen ruimer en desgewenst telkens voor een bepaald doelpubliek programmeren. Ook op organisatorisch en logistiek vlak zit je ook goed: het maakt niet uit of je de hele accommodatie voor één enkele avond of voor twee opeenvolgende avonden moet opbouwen.“  

Goede doelen

De rockconcerten van Back on Stage hebben ook een sociale dimensie: de opbrengst gaat steevast naar een goed doel uit de regio. “In totaal hebben we de afgelopen jaren al iets meer dan 100.000 euro kunnen wegschenken”, aldus Jean. “Ook dit jaar rocken we weer voor het goede doel. Onder meer Het Leerhuis, de KVG Bocholt-Bree en het woonzorgcentrum De Gerkenberg -voor de aanleg van een belevingstuin voor mensen met dementie- kunnen op een bijdrage rekenen.” Op vrijdag 2 juni vanaf 20 uur en op zaterdag 3 juni vanaf 17.30 uur staan tribute bands van onder meer The Eagles, Queen, Bon Jovi, Blondie en Tina Turner op het programma in de sporthal langs de Sportlaan. Alle info: www.backonstage.be.