Financiële experts over verkoopplan Club Brugge: “Verhaeghe wil zijn belang te gelde maken”

De verkoopplannen van Club roepen economisch vragen op. Financieel expert Paul D’Hoore is verrast over de timing. Sporteconoom Thomas Peeters vindt wel dat “het niet eenvoudig is om van Club nu nog een grotere club te maken.”

6 reacties

  • Ken Delespierre

    11 maanden geleden
    In België won Club de laatste jaren veel prijzen, en in de CL deed Club mee voor wat het waard is. Dit seizoen is die vierde plek minder, maar alleen al dat ze het als een soort rampjaar aanzien, zegt veel over de dominantie van Club. Ook woorden van Peeters, en dat zijn nu net de motieven die een grote nieuwe kapitaalkrachtige eigenaar over de streep zal trekken om te INVESTEREN in een nieuwe blauw zwarte tempel. Succes gegarandeerd in “provinciestad” Brugge!
  • GUIDO VANHALST

    11 maanden geleden
    We zullen er mee moeten leren leven dat alle Belgische clubs in buitenlandse handen vallen en satelliet clubs worden van Europese top clubs. Het zal er ook gedeeltelijk voor zorgen dat er een einde komt aan de traditionele hiërarchie binnen de Belgische competitie . Union en Antwerp zijn daar al een voorbeeld van.
  • Albert de Lovendeghem

    11 maanden geleden
    Peeters verwoordt wat ik ook zeg. Club zit financieel aan zijn plafond en Verhaeghe is te weinig kapitaalkrachtig om hoger te kunnen klimmen. Economisch is Club zelfs weinig aantrekkelijk. Brugge is géén wereldstad met hoge economische aantrekking of om te netwerken. Het bezit géén eigen stadion en dus is al extra +/- 150 miljoen nodig. Wie koopt, koopt een lege doos en moet weliswaar géén schulden overnemen maar wél meteen dik 100 tot 150 miljoen extra ophoesten. Zonder op een bal te trappen.
  • Jan Wybo

    11 maanden geleden
    Erik,ik denk dat alle Belgische ploegen binnen de 5-10 jaar in buitenlandse handen zullen vallen.
  • Eric Bex

    11 maanden geleden
    Het is een regelrechte schande dat op 16 jaar tijd deze prachtige club nog geen stap verder staat in haar stadiondossier. In België maakt men er een sport van om alles kapot te maken of te verkopen wat ons land toch een beetje uitstraling geeft 👍.