.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Getty Images

ONZE OPINIE. “De organen boven onze scholen excelleren in het nodeloos complexer maken van de simpelste dingen”

In de strijd voor minder planlast komt de onderwijsinspectie met een nieuwe website en een vragenlijst voor leerkrachten, die directies inzicht moet geven in waar er nog onnodige administratie geschrapt kan worden. “Hoe goedbedoeld ook, het illustreert treffend hoe de organen die boven onze scholen hangen excelleren in het nodeloos complexer maken van de simpelste dingen.”

29 reacties

  • Eddy DESMET

    11 maanden geleden
    Minister Ben Weyts laat onophoudelijk allerhande ballonnetjes met voorstellen de lucht ingaan, maar naderhand wordt van al die voorstellen NIKS gerealiseerd. In het land der beloften sterft men van armoe, meneer Weyts !
  • Fanny Konings

    11 maanden geleden
    Mensen zullen meer kiezen voor thuis onderwijs, het werkelijk probleem is het gedrag van jongeren, leraars stoppen omwille van uitdagend gedrag en komen er bij de directie veelal mee weg want moeten een kans krijgen , laatst gehoord van een leerkracht waardoor ze per direct haar ontslag nam en besluit voor privé onderwijs waar je zelf de jongere kiest
  • Ronny Quintens

    11 maanden geleden
    Wat te zeggen van schooldirecteuren die een zelfstandig bijberoep hebben en niet eens aanwezig zijn op opendeurdagen . Politiek benoemd zeker ? Directeuren moeten zich meer met boekhouding bezighouden dan dat ze hun leraren verder motiveren en aan boord houden .
  • Frank Wagemans

    11 maanden geleden
    Indertijd stond het katholieke onderwijs veel hoger dan het stads- of whateveronderwijs. Ik heb het persoonlijk ondervonden dat het Atheneum in Antwerpen ruim 2 jaar achterstond in vergelijking met het Sint-Jansberchmanscollege in Antwerpen ... dus best dimmen met de zelfgeclaimde superiorteit van dat vlaems onderwijs ...
  • Johan Claeys

    11 maanden geleden
    Iedere nieuwe inspecteur heeft zijn eigen ander voorkeur van lesboeken en dit om de zoveel jaren. Zakkenvullen met verkoop , ja.