Olivier Vandecasteele samen met onder meer zijn moeder, Annie Santy, vlak nadat hij is geland op het militair vliegveld in Melsbroek. / Nathalie Vandecasteele, de zus van ngo-medewerker Olivier Vandecasteele die 455 dagen gevangen zat in Iran.
Volledig scherm
PREMIUM
Olivier Vandecasteele samen met onder meer zijn moeder, Annie Santy, vlak nadat hij is geland op het militair vliegveld in Melsbroek. / Nathalie Vandecasteele, de zus van ngo-medewerker Olivier Vandecasteele die 455 dagen gevangen zat in Iran. © AP / VTM

Zus van Olivier Vandecasteele vertelt hoe het nu met hem gaat: “Hij praat, ook over de gruwel en terreur, al is het op zijn tempo”

Twee pintjes in Melsbroek en een lekkere kop thee, thuis bij z’n ouders. Dat was het eerste wat Olivier Vandecasteele (42) dronk nadat de ngo-medewerker weer op Belgische bodem was geland, na ruim 15 maanden eenzame opsluiting in een Iraanse cel. “Zijn psychologe belt hem elke dag”, zegt zus Nathalie (50) aan HLN in het eerste interview na Oliviers terugkomst. Ze geeft een update hoe hij er nu aan toe is.