Tara Reade© AP

Vrouw die Biden beschuldigt van aanranding vraagt Poetin om burgerschap Rusland

Tara Reade, de vrouw die tijdens de Amerikaanse presidentsrace van 2020 Joe Biden beschuldigde van aanranding, wil Russisch staatsburger worden. Reade, sinds dinsdag in Moskou, zei dit dinsdag in een interview met tv-zender Sputnik.

Bron: De Telegraaf

De 59-jarige Reade stelt dat Biden haar in 1993, toen hij nog senator was, heeft betast. Hij zou haar tegen een muur hebben gedrukt en haar onder haar hemd en rok hebben aangeraakt. Ze werkte in die tijd in het kantoor van Biden. In april 2020 stapte ze naar de politie, hoewel het incident verjaard was. Biden heeft de aantijgingen altijd met klem tegengesproken.

Reade zei in het interview met Sputnik dat ze eigenlijk als vakantieganger naar Rusland was gekomen. “Maar toen ik in Moskou uit het vliegtuig stapte, voelde ik me voor het eerst sinds lange tijd veilig”, zei ze. “Ik voelde me gehoord en gerespecteerd.” Nadat ze Biden in 2020 beschuldigd had, voelde ze zich in de VS bedreigd en werd ze een Russische agent genoemd, zei ze.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zittend naast Maria Boetina, een Russische parlementariër die in 2018 in Washington werd gearresteerd als vermeende spion, vertelde Reade de interviewer dat ze “altijd van Rusland heeft gehouden.” En: “Ik zie Rusland niet als een vijand en veel van mijn Amerikaanse medeburgers ook niet”, zei ze.

Poetin

Reade had één “groot” verzoek: “Ik zou graag bij president Vladimir Poetin het staatsburgerschap van Rusland aanvragen. Ik beloof dat ik een goede burger zal zijn.” Haar Amerikaanse staatsburgerschap wil ze wel behouden, voegde ze eraan toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER