Vorige maand protesteerden actievoerders in Pretoria (Zuid-Afrika) tegen de nieuwe, toen nog niet geratificeerde, antihomowetgeving van Oeganda.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorige maand protesteerden actievoerders in Pretoria (Zuid-Afrika) tegen de nieuwe, toen nog niet geratificeerde, antihomowetgeving van Oeganda. © AP

“De doodstraf omdat je iemand graag ziet? Komaan, zeg!” Moet België miljoenensteun aan Oeganda stoppen na vreselijke antihomowet?

Zware straffen voor zelfs maar het ‘promoten van homoseksualiteit’ tot de doodstraf voor ‘herhaalde seksuele relaties’ met iemand van hetzelfde geslacht. Dat staat in de nieuwe, vreselijke antihomowet die de Oegandese president heeft ondertekend. Toch blijft onze regering het land - althans voorlopig - geld toestoppen, in de vorm van 14 miljoen euro ontwikkelingssteun. En dat doen we niet zomaar, zo blijkt.

63 reacties

  • yvo mast

    11 maanden geleden
    Zeker en vast stoppen zolang ze niet van mening veranderen en ook een toeristische blok er bovenop.
  • Rene Van Roosbroeck

    11 maanden geleden
    Seykens Jo Ja het geld willen ze maar dan moet het land democratisch zijn en zich aanpassen, Waar wordt het geld voor gebruikt?.. geven zomaar is geld van belastingbetaler op straat gooien , kan niet!
  • Jean West

    11 maanden geleden
    En al de rest die naar andere landen gaat. België gaf 2,19 miljard euro uit aan officiële ontwikkelingshulp in 2021. Hoeveel zouden er hier niet van geholpen zijn?
  • Luc Devriese

    11 maanden geleden
    Miljoenen steun moet aan elk land gestopt worden, het komt toch nooit bij de bevolking terecht
  • marc coenen

    11 maanden geleden
    Beste Mevr. Gennez, ik wist dat je al niet bij de slimste van de klas , maar wereld vreemd ook nog. Bij iedere sanctie tegen een land voor welke reden ook is het de gewone mens die daar het meeste van ondergaat. Zullen we dan maar stoppen met sancties tegen Rusland ook. Ik denk dat er in de meeste Afrikaanse landen en andere landen de gewone mensen die het nodig hebben er niet veel zien , al noemt het humanitaire hulp .