Sophia (33) is lerares in Kiev
Volledig scherm
PREMIUM
Sophia (33) is lerares in Kiev © ANP / EPA / RV

“Sinds zaterdag zijn de Russen doorgedraaid”: Sophia (33) getuigt over het leven in Kiev onder de Russische droneaanvallen

“Het enige wat ik kan doen, is schuilen in ons inkomhalletje dat vol dekens ligt.” Al nachten aan een stuk schiet Rusland bommen af op op Kiev. De Oekraïense hoofdstad spreekt van de grootste droneaanval sinds het begin van de oorlog. Brokstukken stortten neer op gebouwen en auto’s. “De explosies klinken luider, alsof het einde nabij is", zegt lerares Sophia (33) die sinds het begin van de oorlog voor HLN al verschillende keren een dagboek bijhield over haar leven in de oorlog.

9 reacties

  • willy vangeel

    11 maanden geleden
    Moeten we niet toegeven dat deze oorlog of conflict een burgeroorlog is tussen Russen, want Oekraïners zijn gewoon Russen. De Eu of de navo hadden hier nooit mogen tussenkomen.
  • Alfons Vanacker

    11 maanden geleden
    @François THIJS, ja de meeste kennen of willen niet de echte voorgeschiedenis niet zien of horen. Oekraïne zal al zijn assets verliezen. Zij kunnen ook al het geleende geld nooit terug betalen. Oekraïne is juist een vogel voor de kat.
  • Patrick Braekeveldt

    11 maanden geleden
    Gelukkig is de V.S en Navo er ,anders zwaaide de agressieve kliek van Poetin reeds jaren de plak in Europa .
  • Christelle Vandermaelen

    11 maanden geleden
    Rusland zal gewoon failliet gaan maar zal het nooit toegeven, juist zoals in de tijd met Afghanistan en Tschernobyl. Gewoon afwachten en Oekraine blijven bewapenen en de rest komt vanzelf. En als het niet lukt zullen al de Putin lovers content zijn dat ze uiteindelijk kunnen leven in een dictatuur.
  • Gert Destoop

    11 maanden geleden
    @François THIJS: Dus Oekraïne moet zich maar gewonnen geven? Hebben wij Belgen dat in 1914 en in 1940 gedaan? Wat is dat toch met jullie Poetin-lovers? Veel charisma heeft dat ventje toch niet? Is het misschien haat voor de VS die jullie zo doet denken?