© Tom Palmaers

Meester Niels twijfelt geen seconde en gaat zelf brandje te lijf in Bilzense school

Bilzen -

In de stedelijke basisschool De Notelaar in Hoelbeek brak woensdagmiddag kort na schooltijd een brandje uit in de keuken. Een juf had de rook opgemerkt en meester Niels ging daarop meteen het vuur aan het fornuis te lijf met de brandblusser.

Marij Wyers en Johnny Geurts

Een ketel in een kartonnen doos vatte vuur.© Tom Palmaers

Woensdagmiddag brak er een kleine brand uit in de keuken van de stedelijke basisschool De Notelaar in Hoelbeek. “De school was net uit. Iedereen was al naar huis, op een drietal leerlingen na die in de opvang verbleven. In de keuken heeft een doos vuur gevat met daarin een percolator die klaarstond op het fornuis voor ons schoolfeest van aanstaande zondag”, vertelt directeur Maarten Hendrikx.

De nog aanwezige leerkrachten konden erger voorkomen. “Juf Carla had de rook opgemerkt. Vrijwel meteen schoot ook het schelle brandalarm in actie. De nog aanwezige leerlingen zijn meteen geëvacueerd. Toen ik naar de keuken liep, zag ik veel rook en vlammen aan het fornuis. Ik heb niet verder nagedacht en direct de brandblusser gegrepen. Het vuur was meteen gedoofd”, zegt meester Niels.

© Tom Palmaers

Controle

Alle gevaar leek snel geweken. “Door het heldhaftig ingrijpen van onze leerkrachten is alles vrijwel meteen onder controle gekomen. De schade bleef gelukkig beperkt tot het koffieapparaat en het fornuis”, aldus directeur Hendrikx.

De brandweer van de zone Oost-Limburg was onmiddellijk na de alarmoproep ter plaatse. “De school heeft snel en accuraat gehandeld. De kinderen en hun begeleiders stonden buiten op de verzamelplek. We hebben de rook uit de ruimte verdreven met de overdrukventilator en we hebben een algemene controle uitgevoerd. Alle ramen en deuren zijn opengezet. Bij de meting bleken ook de CO-waarden in orde, zodat iedereen veilig terug kon keren in het gebouw”, verduidelijkt luitenant Frank Thoelen.

De schade bleef uiteindelijk beperkt, niemand raakte gewond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer