De Sionbrug in Lier, die ook op het parcours ligt
Radio2

"Urban Walk" komt voor het eerst naar Lier: "Wandelen langs de Zimmertoren en het stadhuis" 

De stad Lier verwacht in september ruim 3.000 wandelaars op de eerste "Urban Walk". Dat is een evenement waarbij je langs unieke locaties en gebouwen wandelt in de stad. Het parcours is 10 kilometer lang en loopt onder meer langs de Zimmertoren.

Op 17 september vindt voor de eerste keer de "CM Urban Walk" in Lier plaats. "Veel mensen kennen waarschijnlijk het concept Urban Trail waarbij je al lopend door gebouwen trekt en de stad ontdekt, maar we doen dat ook voor wandelaars. Je komt op plaatsen waar je normaal nooit wandelt en dat maakt het concept uniek", zegt Greg Broekmans, organisator bij Golazo sports.

De keuze voor Lier was snel gemaakt. "We organiseren er een vier tot vijf per jaar en wisselen af tussen locaties. We voelden dat er ook vraag was om nieuwe plekken te ontdekken en ik denk dat Lier daarvoor ideaal is. Het is een dynamische stad waar veel te zien is: erfgoed en veel natuur", zegt Broekmans.

Unieke locaties

Deelnemers lopen door verschillende unieke gebouwen. In totaal staan er tussen de 10 tot 15 locaties op het programma. "Er zijn een aantal klassiekers. Het oude en het nieuwe stadhuis zitten erbij, en ook de Zimmertoren. We zijn nog volop aan het sleutelen aan het parcours, maar het gaat absoluut de moeite worden. We gaan de locaties stapsgewijs bekend maken."

Deelnemers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven via de website.

Meest gelezen