© BELGA

Mertens knokt zich naar derde ronde Roland Garros: “Ik moest elk punt drie keer maken”

Elise Mertens (WTA 28) heeft zich woensdag gekwalificeerd voor de derde ronde van Roland-Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. De 27-jarige Hamontse versloeg in haar tweede ronde de Colombiaanse ‘lucky loser’ Camila Osorio (WTA 86) in twee sets: 6-3 en 7-6 (7/3).

Domien Brepoels
Bron: BELGA

“Ze was een moeilijke tegenstander, want ze haalde veel ballen terug”, zei ze na haar overwinning. “Ik moest sommige punten echt drie keer maken. Ik ben blij dat ik in twee sets heb gewonnen. Ze is een goede speelster, want ze had al goede resultaten behaald in Madrid en Rome.”

© BELGA

Ondanks dat Mertens geen topwedstrijd speelde, vond de Hamontse wel dat het beter ging dan in de eerste ronde. Ze verloor vijf opslagspelletjes, maar brak ook zeven keer de opslag van de Colombiaanse. “Ik viel echt aan, vooral op haar tweede bal. Ik serveerde beter, in ieder geval met weinig dubbele fouten. Maar het gravel is een beetje traag, waardoor het niet makkelijk is om het initiatief te nemen. Mentaal was ik klaar om de ballen te zien terugkomen, maar ik had me meer kunnen laten gaan. Ik voelde dat ik soms nog blokkeerde en dat ik op zoek was naar mezelf, maar het gevoel was beter.”

© BELGA

Tegen derde reekshoofd

In de derde ronde zal het beter moeten. De Belgische nummer een treft dan het Amerikaanse derde reekshoofd Jessica Pegula (WTA 3). Zij profiteerde van de opgave van de Italiaanse Camila Giorgi (WTA 37) na de eerste set. Die had Pegula met 6-2 gewonnen. “Ik zal in mijn volgende wedstrijd echt meer naar het net moeten gaan. Maar ik kan me morgen in het dubbelspel voorbereiden. Dan kan ik me concentreren op serveren, retourneren en losspelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer