zonnepanelen
Volledig scherm
PREMIUM
zonnepanelen © Getty Images/Image Source

Zonnepanelen op je dak zijn makkelijk te hacken en dat kan nare gevolgen hebben. Dit kan je doen

Hackers hebben vrij spel met de zonnepanelen op je dak. Dat blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport. Omvormers - een belangrijk onderdeel van elke installatie - zijn onvoldoende beveiligd, waardoor hackers toegang kunnen krijgen tot uw installatie, maar ook tot uw persoonlijke gegevens. Bovendien zouden ze uw zonnepanelen kunnen gebruiken om het hele stroomnet plat te leggen. Zo kan je jouw zonnepanelen beschermen.

17 reacties

  • Eric Grosemans

    11 maanden geleden
    Henri Brand, mijn panelen liggen er al 17 jaar op, nooit één vogel in of tussen vastgezeten.
  • Jeaninne Bonduwe

    11 maanden geleden
    En hoe veilig zijn de elektronische meters dat ze ons opdringen?
  • Marc Spandel

    11 maanden geleden
    De 'dure' facturen van de energieleveranciers zijn de beste reden om de installatie van een 'slimme' digitale meter te weigeren. Als de digitale meter gewoon de klassieke analoge meter zou vervangen en enkel het verbruik zou meten en tonen, zónder dat oplichters deze metingen en facturen 'ongecontroleerd en onschendbaar' op afstand kunnen 'manipuleren', zou er net zoals voorheen géén miserie zijn. Maar... dat 'slimme' is er te veel aan!
  • Marc Spandel

    11 maanden geleden
    Ik gebruik slechts 1 zonnepaneeltje (privé), en als ik al die poeha over zonnepaneel- installaties, aangiftes, belastingen, kosten, terugverdienen, energiekosten, crisis enz. lees, dan besef ik dat dit ene zonnepaneeltje mij al veel meer heeft opgebracht dan een dak vol met bijhorende zogenaamde 'voordelen'.
  • Marco brilmans

    11 maanden geleden
    Binnen 10 jaar als AI doorontwikkeld is, wordt je een slaaf van je huis.. maar letterlijk. Huis bepaalt wanneer je moet opstaan, wanneer je buiten mag/moet.