Vicevoorzitter ECB waarschuwt voor scherpe daling beurzen

De ECB heeft vandaag haar Financial Stability Review voorgesteld. Naar aanleiding van dat rapport waarschuwde de vicevoorzitter Luis de Guindos in een gesprek met de Amerikaanse nieuwssite CNBC voor een eventuele forse beursdaling in het geval van verdere schokken in de wereldeconomie.

Waarom is dit belangrijk?

De economische vooruitzichten (op korte termijn) blijven zeer onzeker. Zo is de onzekerheid in de financiële sector nog niet volledig verdwenen, en is het risico op een recessie zeker en vast nog niet uitgesloten. Meer zelfs, in Duitsland, de grootste economie van de Europa, is het bruto binnenlands product (bbp) al twee kwartalen op rij gekrompen.

In het nieuws: “Een scherpe daling van de beurzen is niet uitgesloten", zei de Guindos is een interview met CNBC. "De reden daarvoor is dat de waarderingen hoog zijn, dus als er slecht nieuws is over de macro-economische vooruitzichten, kan dat aanleiding geven tot een correctie op de markten."

  • In het rapport merkt de ECB op dat de wereldwijde markten het jaar sterk hebben gestart door de dalende energieprijzen, de heropening van China en de verrassende veerkracht van de economie van
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer