Dino uit "Jurassic World: The Exhibition" in Keulen, Duitsland

"Jurassic World"-tentoonstelling in Atlanta tijdelijk gesloten nadat vandalen voor 250.000 dollar schade aanrichten

Een tentoonstelling in Atlanta in de Verenigde Staten met als centrale thema de meest recente "Jurassic Park"-films is tijdelijk gesloten, omdat indringers voor meer dan 250.000 dollar (ongeveer 230.000 euro) schade hebben aangericht. De organisatoren van de tentoonstelling spreken op basis van bewakingsbeelden over vier indringers, de politie heeft één verdachte gearresteerd. 

"Op 29 mei 2023 werd de tentoonstelling "Jurassic World: The Exhibition" in Atlanta deels vernield. We zullen tijdelijk moeten sluiten terwijl onze medewerkers de schade aanpakken", luidt het op de Instagrampagina van de organisatoren (in een reactie op onderstaand bericht) van de tentoonstelling. 

Het gaat om een tentoonstelling met als centrale thema de meest recente "Jurassic Park"-films, die op dit moment ook in Canada en Duitsland te bezoeken is. De expo in Atlanta was pas vorige vrijdag opengegaan. Het is nog onduidelijk wanneer bezoekers opnieuw welkom zijn. 

De politie van Atlanta bevestigt dat ze heeft gereageerd op een inbraakmelding bij de tentoonstelling. Volgens het politierapport dat lokale media konden inkijken zijn vier mensen de expo maandagavond om 21.30 uur (lokale tijd) binnengedrongen en hebben ze verschillende stukken vernield.

Op bewakingsbeelden zou onder meer te zien zijn hoe een van hen bovenop een dinosaurus zat en "de huid eraf scheurde". Een andere verdachte zou vier op maat gemaakte dinosaurus-t-shirts ter waarde van meer dan 5.000 euro per stuk gestolen hebben. In totaal wordt de schade geschat op zo'n 250.000 dollar (ongeveer 230.000 euro). De politie kon één verdachte identificeren en oppakken.

Meest gelezen