Nesimages/Michael Bulder / AFP / ANP /  ANP / BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© Nesimages/Michael Bulder / AFP / ANP / ANP / BELGA

EXCLUSIEF. De supermarktoorlog. Grijpt Nederland de macht? Expert waarschuwt voor lot van Belgische supermarkten

Blijven straks alleen nog buitenlandse supermarkten over in ons land? We doen nu al massaal onze inkopen over de grens en de macht van Nederland is groot: “Wat Albert Heijn doet, is extreem marktverstorend”, zegt expert Pierre-Alexandre Billiet. Hoeveel verdienen de Belgische supermarkten? En hoe groot is het verschil met onze buurlanden? Deze grafieken liegen er niet om.

106 reacties

  • Bart Vermeulen

    11 maanden geleden
    Colruyt is niet de goedkoopste en al zeker niet in de witte producten!!
  • Kees Huls

    11 maanden geleden
    Veel mensen denken dat de taksen in België hoger zijn dan in de omliggende landen. In Frankrijk is het BTW tarief op voedingsmiddelen inderdaad iets lager: 5,5% ipv 6%, maar in Nedeland veel hoger: 9%.
  • Gino Denil

    11 maanden geleden
    Misschien waren toen die prijzen van die kleine winkels wel veel te hoog, Stephan Priem. Want de meeste hadden toch vrij snel meerdere huizen of appartementen om te verhuren.
  • Stephan Priem

    11 maanden geleden
    Ik ben opgegroeid met kruideniers, slagers en bakkers die quasi in elke hoofdstraat hun stek hadden. Poefen op het einde van de maand was de normaalste zaak en iedereen was blij en dan kwamen de eerste grootwarenhuizen type GB, Priba2000 en die doken diep onder de prijzen van de kruideniers en hun aanbod was gigantisch. Gevolg de kruideniers, slagers en bakkers stierven uit. Nu is het de beurt aan de kleinere warenhuizen, wie is de volgende?
  • Louis Momme

    11 maanden geleden
    De prijs zegt niet alles. Ik voel me goed bij Colruyt.