© via REUTERS

Drie doden, onder wie twee kinderen, na Russische luchtaanval op Kiev

In Kiev zijn donderdagnacht minstens drie doden, onder wie twee kinderen, gevallen na een Russische luchtaanval.

adb
Bron: BELGA, Guardian, BBC

Dat hebben Vitali Klitsjko, de burgemeester van de Oekraïense hoofdstad, en het militaire bestuur bekendgemaakt.

“Drie personen zijn dood en vier anderen raakten gewond in het district Desnyanskyi (in het oosten van de stad, red.)”, zo schreef het stadsbestuur van Kiev op de berichtenapp Telegram.

De Oekraïense luchtafweer onderschepte alle raketten die vanuit Rusland werden gelanceerd, volgens hoofd van het militaire bestuur van Kiev Serhii Popko. Alle slachtoffers werden veroorzaakt door vallende brokstukken.

In Desnyanskyi kwamen drie slachtoffers, onder wie twee kinderen, om het leven en raakten tot tien anderen gewond toen brokstukken op een kliniek en een nabijgelegen appartementsgebouw neerkwamen, verklaarde Popko.

© via REUTERS

In het district Dnipro raakte een residentieel gebouw beschadigd, vatten geparkeerde wagens vuur en vielen brokstukken op een weg. Ook daar zou iemand verwond zijn.

In totaal zijn volgens burgemeester Klitsjko veertien personen gewond geraakt, van wie er negen naar het ziekenhuis overgebracht moesten worden.

“Ook aanvallen in Rusland”

Volgens de gouverneur van de Russische regio Belgorod, aan de grens met Oekraïne, is de stad Shebekino daar donderdagnacht ook aangevallen. De beschietingen “door de Oekraïense strijdkrachten duurden een uur lang”, verklaarde Vjatsjeslav Gladkov op Telegram. Twee mensen raakten gewond, aldus de gouverneur.

Kiev.© via REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer