In het GO! Atheneum in Lokeren, waar Sven Geenens directeur is, krijgen enkele klassen uit het tweede en derde jaar een aangepast examen Frans en Engels.
Volledig scherm
PREMIUM
In het GO! Atheneum in Lokeren, waar Sven Geenens directeur is, krijgen enkele klassen uit het tweede en derde jaar een aangepast examen Frans en Engels. © Wannes Nimmegeers

Scholen schrappen examens omdat er geen leraren waren om les te geven: “Ik heb zelfs ouders gevraagd om in te springen, maar tevergeefs”

Het lerarentekort heeft ook invloed op de examens die eraan komen. Sommige middelbare scholen moeten die schrappen omdat hun leerlingen te weinig les hebben gekregen om de leerstof te kunnen evalueren. Andere scholen rekenen de punten voor een vak niet mee in het jaartotaal of passen het examen noodgedwongen aan. Deze schooldirecteurs getuigen over het eindeloze puzzelwerk.

66 reacties

  • henri sluyts

    11 maanden geleden
    Onwaarschijnlijk hoeveel talent er verloren gaat . Maak voor de beste leerlingen die nu met hun vingers zitten draaien grotere klassen , over de netten heen , zodat we op zijn minst nog wat noodzakelijke kwaliteit over houden .Schaf de schoolplicht af en vervang door een leercontract met begeleiding vanaf veertien jaar .
  • Carmen De Gussem

    11 maanden geleden
    Ik heb 40 jaar les gegeven maar wie een dergelijke job nog wil doen moet goed zot zijn! Directies die leerkrachten pesten op alle mogelijke manieren ,die steeds de kant van de leerlingen "hun klanten" kiezen en leerkrachten kleineren in bijzijn van iedereen. Ik deed mijn job heel graag voor mijn leerlingen maar de directies met hun vriendjespolitiek en de papierenwinkel was er teveel aan.
  • François THIJS

    11 maanden geleden
    Deze week een veertigjarige buurvrouw gesproken. Heeft nu voor de eerste keer de stap naar het onderwijs gezet. Wat kon men haar bieden? Een uurrooster van 10 uren en 0 anciënniteit. Als die een fatsoenlijke uurrooster zou krijgen, een fatsoenlijke anciënniteit en op termijn een vaste benoeming zou die allicht gaan voor een loopbaan in het onderwijs. Maar in deze situatie? Als men zo denkt om leerkrachten in dienst te kunnen houden!
  • Marc Spandel

    11 maanden geleden
    En minister FVDB die hierin een grote verantwoordelijkheid draagt met zijn 'crisis- aanpak' wil nog graag eens 5 jaar extra 'minister' zijn! Moet kunnen zeker?
  • Ludo Van Damme

    11 maanden geleden
    Wat wij in Vlaanderen zelf doen, doen wij beter ?