Video over Reuzegommers van YouTuber Acid offline gehaald

De veelbesproken video die de populaire YouTuber ‘Acid’ woensdag postte is offline gehaald. Voor zijn 527.000 abonnees deelde de influencer namen en foto’s van enkele Reuzegommers, alsook de functies van hun ouders, maar volgens YouTube strookte de video niet met de regels. Ook enkele advocaten hadden woensdag verbijsterd gereageerd.

LEES OOK. YouTuber Acid nagelt Reuzegommers publiekelijk aan schandpaal, advocaten verbijsterd: “Op clicks beluste aandachtszoeker”

Acid postte de video woensdag online en werd al snel tienduizenden keren bekeken. Na heel wat kritiek van advocaten greep YouTube in. “De video is verwijderd wegens schending van het beleid van YouTube inzake intimiderende en kwetsende content”, staat er nu bij te lezen.

Dat Acid mensen met naam en toenaam benoemt die helemaal niet bij de doop betrokken waren, neigt volgens sommigen naar laster en eerroof, maar of er een gerechtelijk staartje volgt, moet de komende dagen blijken.

Hoewel de video van Acid’s officiële YouTube-account gehaald werd, circuleren ‘re-uploads’ op de website door andere gebruikers, waarbij sommige video’s op enkele uren tijd al meer dan 2000 views binnenhaalden. Of die content ook offline gehaald zal worden, is niet duidelijk.

Wie is Acid?

527.000 abonnees op Youtube. Nathan Vandergunst is met voorsprong een van de populairste gezichten bij de Vlaamse en Nederlandse jeugd. Onder het pseudoniem Acid deelt hij al jaren filmpjes. Vaak over gamen, soms over dingen die zijn aandacht trekken in de maatschappij. Alles wat hij de wereld instuurt, wordt druk becommentarieerd onder tieners. In 2021 nam hij nog deel aan ‘De slimste mens’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer