Inflatie eurozone daalt forser dan verwacht

Na een kleine stijging in april is de inflatie in de eurozone opnieuw gedaald. Meer zelfs, de daling was forser dan verwacht. Ook de kerninflatie verliest aan kracht.

Waarom is dit belangrijk?

De Europese Centrale Bank (ECB) is in de zomer van 2022 begonnen met de rente te verhogen om zo de torenhoge inflatie naar beneden te krijgen. Dat beleid lijkt nu zijn effect te hebben.

In het nieuws: De inflatie in de eurozone bedroeg in mei 6,1 procent (op jaarbasis), tegenover 7 procent in april, leren cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. De prijzen zijn ook minder fors gestegen dan verwacht. Economen hadden voor mei een geldontwaarding van 6,3 procent voorspeld.

  • De kerninflatie, voor de ECB een belangrijke graadmeter, bedroeg in mei 5,3 procent op jaarbasis, iets lager dan de 5,6 procent een maand eerder. Economen hadden een kerninflatie van 5,5 pro
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer