© BELGA

ROLAND GARROS. Greet Minnen dubbelt verder, favorietes Elena Rybakina en Iga Swiatek stoten makkelijk door

Elena Rybakina (WTA 4) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het enkelspel bij de vrouwen. De tennisster uit Kazachstan won tegen de Tsjechisch Linda Noskova (WTA 50) beide sets met 6-3. Onze landgenote Greet Minnen gaat dan weer een ronde verder in het dubbelspel bij de vrouwen.

Maxime Caeyman

Greet Minnen en haar Hongaarse partner Anna Bondar plaatsten zich voor de tweede ronde door te winnen van het duo Sherif-Zidansek: 7-5, 5-7 en 6-4. De partij duurde twee uur en 46 minuten.

In de tweede ronde treffen Minnen en Bondar het Russische duo Ekaterina Alexandrova/Anastasia Potapova of het Japanse paar Shuko Aoyama/Ena Shibahara, het zevende reekshoofd. Zij komen later op de dag nog in actie in hun eerste ronde.

© BELGA

In het enkelspel gaat Elena Rybakina naar de derde ronde door een vrij makkelijke zege tegen de Tsjechische Noskova. Rybakina behoort tot de topfavorieten voor de titel bij de vrouwen. Ze bewees met haar overwinning in de Rome Open afgelopen maand alvast in topvorm te zijn. Die lijn trekt ze voorlopig door op Roland Garros. In de eerste ronde won ze ook haar match zonder setverlies.

Ruud stoot met viersetter door

De Noor Casper Ruud (ATP 4) heeft zich donderdag gekwalificeerd voor de derde ronde van Roland Garros. Het vierde reekshoofd klopte de Italiaan Giulio Zeppieri (ATP 129) na ruim drie uur tennis in vier sets. Op Court Philippe-Chartier werd het 6-3, 6-2, 4-6 en 7-5.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de zestiende finales komt hij ofwel de Argentijn Thiago Agustin Tirante (ATP 153) ofwel de Chinees Zhizhen Zhang (ATP 71) tegen. De 24-jarige Ruud speelde vorig seizoen in Parijs zijn allereerste grandslamfinale. Hij verloor die kansloos van de Spaanse gravelkoning Rafael Nadal. Later bereikte hij ook de finale op de US Open. Daar was met Carlos Alcaraz een andere Spanjaard te sterk.

© AFP

Swiatek kwalificeert zich vlot

‘s Werelds nummer een Iga Swiatek heeft zich donderdag in Parijs gekwalificeerd voor de derde ronde op Roland Garros. De 21-jarige Poolse won na anderhalf uur op Court Philippe-Chatrier in twee sets met 6-4 en 6-0 van de Amerikaanse Claire Liu (WTA 102).

In de zestiende finales komt Swiatek uit tegen de Chinese Xin Wang (WTA 80). Zij versloeg in de tweede ronde aan de Porte d’Auteuil de Zweedse Rebecca Peterson (WTA 87) ook in twee sets (7-6 (7/5) en 6-2).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Swiatek won op Roland Garros in 2020 verrassend haar eerste grandslamtoernooi. Vorig jaar bracht ze met Roland Garros en de US Open nog eens twee grandslamtoernooien op haar palmares.

Medvedev-killer stoot door naar derde ronde

Thiago Seyboth Wild (ATP 172) heeft zich na zijn overwinning tegen Daniil Medvedev ook geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De 23-jarige Braziliaanse qualifier versloeg in de tweede ronde de 33-jarige Argentijnse veteraan Guido Pella (ATP 423) in vier sets: 6-3, 3-6, 6-4, 6-3. De partij duurde twee uur en 55 minuten.

In de derde ronde staat Seybold Wild tegenover de Japanner Yoshihito Nishioka (ATP 33), die de Australiër Max Purcell (ATP 68) uitschakelde in vier sets (4-6, 6-2, 7-5, 6-4). In de eerste ronde had de Braziliaan al vriend en vijand verbaasd door als debutant de Russische nummer twee van de wereld Daniil Medvedev uit te schakelen. Hij won toen na een marathonwedstrijd van vier uur en vijftien minuten in vijf sets.

© AFP

Jabeur zonder setverlies naar derde ronde

De Tunesische Ons Jabeur (WTA 7) heeft zich geplaatst voor de derde ronde op Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.

De voormalige nummer twee van de wereld versloeg de Française Oceane Dodin (WTA 122) in twee sets: 6-2 en 6-3. De partij duurde een uur en elf minuten. Door de verliespartij van Dodin is de laatste Franse speelster uitgeschakeld in eigen land.

In de volgende ronde komt Jabeur uit tegen de winnares van de partij tussen de Italiaanse Jasmine Paolini (WTA 53) en de Servische Olga Danilovic (WTA 105).

Jabeur is de verliezende finaliste van de voorbije edities van Wimbledon en US Open. Op Roland Garros kwam ze nooit verder dan de vierde ronde (in 2020 en 2021).

Zverev zet Molcan moeiteloos opzij

De Duitser Alexander Zverev (ATP 27) heeft de Slovaak Alex Molcan (ATP 86) donderdagavond op autoritaire wijze uit het grandslamtoernooi van Roland Garros geknikkerd. Zverev triomfeerde vlot in zijn tweede ronde met 6-4, 6-2 en 6-1 na 1 uur en 59 minuten.

Zverev, het 22e reekshoofd op het Parijse gravel, mag zich in de derde ronde/zestiende finales opmaken voor een onderonsje met het Amerikaanse twaalfde reekshoofd Frances Tiafoe (ATP 12).

Vorig jaar moest Zverev in de halve eindstrijd tegen gravelkoning Rafael Nadal nog noodgedwongen de strijd staken nadat hij slecht neerkwam en zijn drie laterale ligamenten in zijn rechterenkel scheurde. Hij werd toen van het court gevoerd in een rolstoel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer