Defensie besteedde al 3,2 miljoen aan consultancy

Defensieminister Ludivine Dedonder.© BELGA

Het ministerie van Defensie heeft tussen 1 oktober 2020 - de datum waarop de regering-De Croo aantrad - en 15 maart van dit jaar een beroep gedaan op adviesbureaus voor de uitvoering van een twaalftal studies, en dat voor een bedrag van meer dan 3,2 miljoen euro. Dat zegt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).

gjs
Bron: BELGA

De helft van die contracten, met een totale waarde van bijna 1,8 miljoen euro, werd toegekend aan Deloitte Consulting & Advisory, zei Dedonder in een antwoord op een schriftelijke parlementaire vraag van Kamerlid Peter Mertens (PVDA). 

De studies bestrijken een breed scala aan onderwerpen, waarvan het “Project voor de reorganisatie van de generale staf van Defensie” (ruim 837.000 euro) het duurste is, gevolgd door het “Ondersteuningsproject ter voorbereiding van het Argosproject, de digitale transformatie van ADIV”, de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid, voor 572.555 euro, en het “Supportcontract voor strategische IT Consultancy” (551.223 euro). 

Andere contracten betreffen een marktonderzoek naar de evaluatie van het communicatiebeleid - gegund aan het marktonderzoeksbureau Listen voor 338.243 euro - en “media monitoring en analyse voor beoordeling van de communicatie in functie van de strategische objectieven”, gegund aan Auxipress voor 119.136 euro, voegde de minister eraan toe.

“Als er een concrete behoefte is aan consultancy, dan is daar een budget voor gereserveerd”, benadrukte minister Dedonder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen