© jan van de velde

Nieuwe geldinzameling voor zieke kleuter Blyana

Tuningclub Lowlicious uit Ronse organiseert vandaag een beurs ten voordele van de bijna tweejarige Blyana uit Hamme. Nadat een eerder benefiet met een sisser is afgelopen, hopen de ouders deze keer op meer succes.

Jan Van de Velde

Blyana lijdt aan het syndroom van Dravet, een ernstige vorm van epilepsie die gepaard gaat met een ontwikkelingsachterstand. Dit voorjaar liep een benefietactie voor het meisje in het Antwerpse helaas met een sisser af. Nu richten mama Shana Caster, papa Jordi Van der Heyden en oma Nelly Nelis al hun hoop op de nieuwe benefietacties die momenteel worden georganiseerd. “Want de regelmatige ziekenhuisopnames, de ambulances en de medicatie van Blyana kosten veel geld”, legt oma uit. “Twee specifieke geneesmiddelen worden trouwens helemaal niet terugbetaald voor kindjes jonger dan vier jaar.”

Job opgezegd

Mama Shana heeft ruim een jaar geleden haar werk opgezegd om voor haar kindje te kunnen zorgen, maar er is hoop op beterschap. “Blyana is nu bijna twee, maar mentaal is ze slechts een jaar oud. Volgende maand kan ons dochtertje terecht in revalidatiecentrum ’t Veer, en dan kan ik opnieuw gaan werken.”

“De kosten blijven echter hoog oplopen”, vertelt Shana verder, “bijvoorbeeld voor de aankoop van een aangepast bed en kinderwagen. We hopen dus dat de benefietacties enige steun zullen bieden.”

Oma heeft overigens enkele lovende woorden over voor de huurbaas van de bescheiden woning in de Damstraat. “Het huisje stond eigenlijk te koop, maar toen de huurbaas de getuigenis van Shana in de krant las, heeft hij afgezien van dat plan.”

Benefiet

Naast de benefietactie van tuningclub Lowlicious vandaag, staan er nog meer inzamelingsacties op stapel. “Intussen bereiden we ook samen met de autoclub Ford Roosdaal een volgend benefiet voor op 28 augustus. Op de Ford-meeting mogen wij een gedeelte van het terrein inrichten met heel wat animatie”, besluit oma Nelly.

Autotuningbeurs Lowlicious,

zaterdag 6 augustus, Klein Frankrijkstraat in Ronse, vanaf 17u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER