Van Quickenborne na Reuzegom-filmpje van influencer Acid: “Laat je niet laten verleiden tot Tiktok-justitie”

Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) roept op tot “sereniteit” rond de veroordeelde Reuzegommers.

Pieter Lesaffer

De populaire Youtuber Acid krijgt bakken kritiek omdat hij in een filmpje de namen van enkele veroordeelde Reuzegommers heeft genoemd. Nu sluit ook minister van Justitie, Vincent Van Quickenborne (Open VLD), zich aan bij de kritiek. Hij riep in het parlement op tot sereniteit. “Ik heb de broer en schoonzus van Sanda Dia ontmoet”, zei de minister op een vraag van Kamerlid Raoul Hedebouw (PVDA). “Zij laten een enorme waardigheid zien, zij zijn niet uit op wraak.”

LEES OOK. YouTube weert Acid nu ook tijdelijk na Reuzegom-video: “Schending van ons beleid rond intimidatie”

Van Quickenborne riep op tot eenzelfde sereniteit bij iedereen, “uit respect voor de slachtoffers”. “We mogen ons niet laten verleiden tot Tiktok-justitie”, zei hij, al voegde hij er wel aan toe dat het een verantwoordelijkheid is van Justitie om de vonnissen goed uit de leggen. “We blijven daarin ook investeren.”

De vraag over Acid kwam van Hedebouw, die de dood van Sanda Dia zag als een uiting van de klassenstrijd. “De zoon van arbeiders stond machteloos tegenover de kinderen van de elite. Als dat geen klassenjustitie is, wat dan wel”, zei hij. Dat leverde hem meteen een repliek op van Van Quickenborne, die hem verweet deze zaak te misbruiken voor zijn communistische ideologie.

LEES OOK. YouTuber Acid nagelt Reuzegommers publiekelijk aan schandpaal, advocaten verbijsterd: “Op clicks beluste aandachtszoeker”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER