© YouTube Tourist LeMC

“Bloed aan de palen”: Tourist LeMC wil Antwerp met nieuw nummer nog een duwtje in de rug geven in de titelstrijd

Afgelopen zondag trad Tourist LeMC nog op in het Bosuilstadion om het publiek op te warmen voor de clash tussen Antwerp FC en Union SG. Nu heeft de stadstroubadour van Antwerpen ‘uit titelstress’ een nieuw nummer gedropt om ‘zijn’ RAFC aan te moedigen in de titelstrijd. “Bloed aan de palen”, doopte Johannes Faes (39) zijn nieuwste worp.

Hannes Van Gael

“Spannende tijden. Om te copen met de stress hebben we ons beziggehouden met het maken van een nieuw nummer”, kondigde Tourist donderdag aan op zijn Instagram. De hiphopartiest is hevig supporter van Antwerp, dat zondag aan een zege op het veld van KRC Genk genoeg heeft om de landstitel te pakken. Reden te meer dus voor Johannes Faes om zijn ploeg nog een extra duwtje in de rug te geven. De nieuwe song is gewijd aan zijn liefde voor het Stamnummer 1 en heet “Bloed aan de palen”.

Een fragment uit het lied, uiteraard in het Antwerps:

ier is de taêd gestorve,

ier oêrde de iêwighaêd,

zie een podium is verworve

Woar vör altaêd diê nummer 1 praêkt

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Afgelopen zondag in het eigen Bosuilstadion kon Antwerp ook al de titel pakken en toen warmde Tourist het publiek op. Zijn songs, onder meer “Wij zijn geen ratten”, werden enthousiast onthaald door de rood-witte achterban. De zanger trapte ook een balletje naar doel.

© BELGA

© BELGA

© BELGA