Zelfs in een land waar de inwoners grote fan zijn van cash boeten munten en biljetten aan populariteit in

In Zwitserland, een land waar de inwoners cash een warm hart toedragen, neemt het aantal contante betalingen fors af. Slechts voor één van de drie transacties grijpen de Zwitsers naar munten en biljetten

Waarom is dit belangrijk?

In weinig andere landen is cash zo populair als in Zwitserland. Het tij lijkt, in navolging van tal van andere landen, nu wel te keren.

In het nieuws: Uit cijfers van de Zwitserse Nationale Bank (SNB) blijkt dat de Zwitsers vorig jaar contant geld hebben gebruikt voor 36 procent van de transacties. In 2020 was dat nog voor 43 procent van de betalingen het geval. In 2017 werd zelfs voor 70 procent van de transacties cash gebruikt.

  • Die daling springt in het oog omdat in weinig landen contant geld zo populair als in Zwitserland. Zwitsers bezitten gemiddeld 11.824 dollar aan biljetten en munten. Dat is het meeste van alle e
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer