Voetbalclub KVC Westerlo schenkt 20.000 euro aan kinderafdeling ziekenhuis Geel

Voetbalclub KVC Westerlo heeft 20.000 euro geschonken aan Planeet Goudgeel, de kinderafdeling van het Sint-DimpnaĀ Ziekenhuis in Geel. Een deel van de schenking zijn boetes die de spelers moesten betalen als ze te laat kwamen op training.Ā "Met deze cheque willen we helpen met de bouw van een nieuwe kinderafdeling en de kinderen een hart onder de riem steken", zegt speler Lukas Van Eenoo.

Voetbalclub KVC Westerlo heeft een cheque van 20.000 euro gedoneerd aan Planeet Goudgeel, de kinderafdeling van het Sint-Dimpna Ziekenhuis in Geel.Ā  Twee spelers hebben de cheque vanmiddag zelf overhandigd in het ziekenhuis.Ā "Het is leuk voor de kinderen om ons te ontmoeten, maar voor ons is het ook leuk om de kinderen te zien lachen", zegt speler Igor Vetokele.

Met een glimlach betaald

De sponsoring komt gedeeltelijk uit de eigen portemonnee van de spelers. Als ze te laat kwamen op training, betaalden ze boetes, waarvan het geld nu naar Planeet Goudgeel gaat. "We wisten al van het begin van het seizoen dat het geld van de boetes voor dit goede doel was, dus iedereen heeft zijn boete met een glimlach betaald", zegt Lukas Van Eenoo, speler bij KVC Westerlo. Ook door wedstrijdshirts te veilen, zamelde de club geld in voor het goede doel.Ā 

Als voetballer leven we soms in een eigen realiteit

Igor Vetokele, speler bij KVC Westerlo

Het bezoek aan het ziekenhuis liet een grote indruk na op de twee voetballers. "Wij als voetballers leven soms in een eigen realiteit. Dus als je hier dan geconfronteerd wordt met kinderen die ziek zijn, heeft dat wel een grote impact" zegt voetballer Igor Vetokele.Ā "Hopelijk kunnen we volgend jaar opnieuw terugkomen met een mooi bedrag", voegt hij eraanĀ toe.

De donatie zal gebruikt wordenĀ om het ziekenhuis gezelliger aan te kleden. "De kinderafdeling zal omgetoverd worden tot een goudgele planeet zodat de kinderen worden meegenomen naar een andere wereld", zegt Vetokele.

Voetbalspelers Igor Vetokele (links) en Lucas Van Eenoo (rechts) op bezoek bij Planeet Goudgeel.

Meest gelezen