De 37-jarige Grello ligt nog een jaar onder contract, maar denkt vooralsnog niet aan stoppen.© Geert Tresignie

Futsal Finale play-offs 1ste nationale RSCA Futsal - FT Antwerpen

Gabriel Grello wil na vijfde Gouden Schoen ook zijn vijfde landstitel veroveren: “Voel me nog elk jaar sterker worden”

Na de 1-5-overwinning op FT Antwerpen maakt RSCA Futsal zich op voor een eerste landstitel onder de nieuwe vlag, nadat Halle-Gooik al zes keer landskampioen werd. Gabriel Grello (37) werd zondag voor de vijfde keer gehuldigd als Gouden Schoen en plant vrijdag een nieuw feestje in de Roosdaalse Alfa Sun Indoor Arena.

Wim Redant

RSCA Futsal verpletterde FTA op Het Rooi met 1-5. De Sinjoren lijken dan ook rijp voor de slachtbank, want de paars-witte fans willen de Alfa Sun Indoor Arena omtoveren in een heksenketel terwijl de ploeg ook op wolkjes zweeft. Zo scoorde Diogo in Berchem met een beauty zijn honderdste treffer in België, terwijl Diego Roncaglio verkozen werd tot beste doelman, Luca Cragnaz werd uitverkoren als trainer van het jaar en aanvoerder Gabriel Grello al voor de vijfde keer met de Gouden Schoen mocht pronken in het Erasmus in Anderlecht, waar de trofeeën tijdens een gala werden uitgereikt.

Gabriel Grello ligt nog een jaar onder contract, maar denkt vooralsnog niet aan stoppen. “Het kan vreemd klinken als 37-jarige, maar ik voel me elk jaar nog iets sterker worden. Is dat ook niet zo met kwaliteitswijn?” vraagt het boegbeeld van de titelverdediger zich al lachend af. “Ik voel me vereerd met mijn verkiezing, die uiteraard ook de verdienste van de hele ploeg is. Een Gouden Schoen is leuk, maar een nieuwe landstitel staat centraal. We willen volgend seizoen opnieuw deelnemen aan de Champions League en dus rest ons geen keuze dan de titel te pakken. In Berchem wonnen we in een uitverkochte zaal in het hol van de leeuw. Ook vrijdag zit de zaal tjokvol, maar dit keer genieten wij het thuisvoordeel. Bij een nederlaag wacht ons de week nadien nog een herkansing in eigen zaal, maar dat is eigenlijk geen optie. Vrijdag willen we de kampioenenschaal showen aan onze fans.”

Complete en brede kern

Grello weet hoe Anderlecht het laken naar zich moet toe trekken. “Antwerpen mist de geschorste Khalid Moussaoui en zal dus niet compleet staan. Wij beschikken over een bredere kern en staan wel compleet. Onze coach kan met elf spelers roteren zonder te verzwakken. We moeten doorlopend een hoog tempo ontwikkelen en dan loont ons fysieke meesterschap ongetwijfeld wel. We bulken van vertrouwen, al mogen we de tegenstrever ook niet onderschatten. Antwerpen heeft als underdog niets meer te verliezen en zal zijn huid wel duur verkopen. Zelf liggen we evenwel gebrand op een eerste landstitel in onze nieuwe zaal, waar de faciliteiten ideaal zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer