VIDEO. Omhaal van Wesley Sonck bij Lierse verkozen tot mooiste doelpunt aller tijden in Belgische competitie

Wesley Sonck heeft het allermooiste doelpunt in de geschiedenis van de Belgische competitie gemaakt. Dat hebben de voetbalfans beslist in een online verkiezing van de Pro League en rechtenhouder Eleven. Het winnende doelpunt was een technisch perfect uitgevoerde omhaal met Lierse tegen KRC Genk in 2010.

kofr

De Pro League heeft donderdag de winnaar van de ‘Ultimate Goal’ verkiezing bekendgemaakt. Wesley Sonck mag zich vanaf heden de auteur van het allermooiste doelpunt in de geschiedenis van het Belgisch profvoetbal noemen. Althans: het allermooiste doelpunt waar televisiebeelden van bestaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De ‘Ultimate Goal’ verkiezing verliep in drie fases. Allereerst mochten de presentatoren en commentatoren van rechtenhouder Eleven vijf doelpunten per profclub selecteren. Nadien kozen de voetbalfans zelf een goal van hun favoriete club. Nadien werden die allemaal tegen mekaar uitgespeeld tot er nog maar één doelpunt overbleef. En zo kwam de omhaal van Wesley Sonck als winnaar uit de bus. Het winnende doelpunt werd gemaakt op 18 december 2010 op het besneeuwde veld van het Herman Vanderpoortenstadion van Lierse. Wat het nog mooier maakt, is dat Sonck met zijn omhaal ene Thibaut Courtois, toen nog een jong aanstormend talent bij KRC Genk, te grazen nam. Sonck wordt maandag op het gala van de Profvoetballer van het Jaar in de bloemetjes gezet voor zijn wereldgoal.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer