Archiefbeeld© © VRT

Bedrijf achter opnamestudio’s in Boortmeerbeek vordert nietigheid van outsourcing ‘Thuis’-productie

Media Park Development, eigenaar van de opnamestudio’s in Boortmeerbeek, dagvaardt de VRT en vordert de nietigheid van de ‘outsourcing’ van de soap ‘Thuis’ aan Het ThuisHuis, een onlangs opgerichte entiteit van productiehuis Eyeworks. Dat meldt het bedrijf.

jvh
Bron: BELGA

Volgens Media Park Development werden “ernstige inbreuken begaan op de mededingingsregels waaraan een NV van Publiek Recht zoals VRT gebonden is en werd de Wet op de Overheidsopdrachten manifest op creatieve, doch illegale wijze omzeild”. 

De studio’s in Boortmeerbeek behoorden tot enkele weken geleden tot de twee laatst overgebleven kanshebbers om de productie van “Thuis” tegen uiterlijk de zomer van 2025 binnen te halen. “Eind april 2023 kreeg Media Park Development echter - zonder enige inhoudelijke motivering, noch op basis van objectieve parameters - te horen dat de productie van “Thuis” niet naar Boortmeerbeek zou verhuizen”. 

Media Park Development heeft professor overheidsopdrachten Steven Van Garsse en meester Simon Verhoeven onder de arm genomen om hen bij te staan in het juridisch geschil.

De absolute nietigheid van de zogenaamde ‘outsourcing’ zou betekenen dat de uitbesteding aan het externe productiehuis ongedaan gemaakt wordt, en dat cast en crew van de soapserie naar de VRT terugkeren, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer