Zo reageert Acid op dreigementen van advocaten Reuzegommers: “Ik ga de freshest suit in de rechtszaal hebben”

Acid, de influencer wiens YouTube-account werd opgeschort nadat hij een video had gepubliceerd waarin de identiteit van enkele Reuzegom-leden had onthuld, ligt niet wakker van de dreiging van een rechtszaak. Op Instagram reageert hij met een grapje op de heisa.

jvh

Acid – beter bekend bij de burgerlijke stand als Nathan Vandergunst – publiceerde woensdag een video waarin hij naar eigen zeggen de verantwoordelijken voor de dood van Sanda Dia wilde ‘exposen’. YouTube haalde de bewuste video woensdagavond al offline wegens schending van het beleid inzake intimiderende en kwetsende content, en schorste het account van Acid donderdag ook voor een week.

LEES OOK. Antwerps restaurant overspoeld door negatieve recensies na ‘Reuzegom-video’ van Acid, advocaat stelt YouTuber in gebreke

Ook de advocaten van de bewuste Reuzegom-leden uitten hun bedenkingen bij de video, her en der klonk het dat Vandergunst met zijn uitlatingen zelf juridische vervolging riskeerde. Maar daar ligt Acid duidelijk niet wakker van: op Instagram klinkt het donderdagavond ironisch: “Eén ding is zeker, ik ga de freshest suit in de rechtszaal hebben” bij een foto van zichzelf in pak.

LEES OOK. PORTRET. Acid, de immens populaire Youtuber die (niet voor het eerst) in opspraak komt

Zijn bekendheid lijdt ook niet onder de heisa: verschillende YouTubers namen de video van Acid inmiddels over, waardoor die nog steeds te bekijken valt op de website. En als zijn schorsing op YouTube over zes dagen vervalt? “Dan gaan we los”, schrijft Acid.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER