Meerdere slachtoffers na uitslaande brand in Deurne: vier mensen in kritieke toestand

© BFM

Bij een uitslaande brand op de Van Notenstraat in Deurne zijn donderdagavond zes slachtoffers gevallen, zo meldt de persdienst van de Brandweerzone Antwerpen.

blg

Alle slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht, vier onder hen verkeren in kritieke toestand. De brand is onder controle.

Het vuur brak uit aan de achterzijde van een gebouw dat mensen huisvest die er begeleid wonen. ‘Om 22:15 uur kregen we een melding binnen, rond 23:20 was het vuur onder controle’, klinkt het. In een van de veertien appartementen was vuur uitgebroken. Op dat moment was het ook niet duidelijk hoeveel mensen in het pand aanwezig waren.

De brandweer slaagde erin het vuur te doven en iedereen te evacueren. Zes personen liepen verwondingen op, vier van hen verkeren in kritieke toestand. De andere bewoners werden buiten in een bus van De Lijn opgevangen en zullen de nacht in een hotel in Antwerpen doorbrengen.

Alle appartementen liepen rook-, brand- en waterschade op. ‘Morgen zal men zoeken naar een oplossing omdat het pand momenteel onbewoonbaar is’, aldus Brandweerzone Antwerpen.