© Phillip PERGENS

Achtergelaten hond leeft meer dan half jaar in tuin van leegstaand huis

De politie Lanaken-Maasmechelen heeft een verwaarloosde Mechelse scheper door het dierenasiel laten weghalen. De hond leefde al meer dan een half jaar in een tuin van een leegstaand huis in de Noordstraat in Maasmechelen. De vorige bewoners lieten het dier bij hun vertrek achter waardoor de Mechelaar helemaal vereenzaamde en ondervoed geraakte.

Phillip PERGENS

Buurtbewoners hadden aan de politie gemeld dat het dier verwaarloosd werd. “De bewoners zijn al meer dan een half jaar geleden vertrokken en sindsdien woont niemand nog in het huis. Alleen de hond bleef achter”, luidt het in de omgeving. De buurt maakte zich zorgen om het huisdier. “We kennen de Mechelse scheper van toen het nog een levendig baasje was, maar de voorbije weken leek alle levenskracht uit hem te vloeien. Het was zielig. Zo’n hond moet je aandacht geven, maar de eigenaars lieten de Mechelaar volledig aan zijn lot over. Wat overbleef was een ondervoed, gebroken huisdier dat in een overwoekerde tuin, met een klein hokje als schutting tussen zijn eigen uitwerpselen leefde.”

De dierenverwaarlozing werd meermaals bij de wijkagent gemeld. “We vonden dat er moest ingegrepen worden. Niemand, ook een dier niet, verdient zo’n eenzaamheid”, zeggen mensen die zich om de hond bekommeren. Zij zagen af en toe wel eens iemand langskomen, al hadden ze geen idee om wie het ging. Het waren alvast niet de vorige bewoners. “En of ze voor de hond kwamen, kunnen we ook niet zeggen.”

Speciale diensten

Uiteindelijk werd er ingegrepen. “Donderdagavond zijn mensen de hond komen weghalen. Door wie weten we niet precies, maar we hopen dat er een juiste beslissing werd genomen”, aldus de mensen in de buurt.

Bij de politie Lanaken-Maasmechelen bevestigen ze de verwaarlozing. “Er is inderdaad een melding binnengekomen die door onze diensten onderzocht werd en wordt. De speciale diensten werden ingeschakeld en de hond is overgebracht naar een dierenasiel voor verdere zorg”, aldus de betrokken politiezone.