Privébankier Didier V. haalde Kathleen H. op in zijn BMW Cabrio.
Volledig scherm
PREMIUM
Privébankier Didier V. haalde Kathleen H. op in zijn BMW Cabrio. © rv

Schoonheidsspecialiste Kathleen (47) op weg naar assisen voor dood privébankier: “Ze herinnert zich niets van de feiten”

De raadkamer in Antwerpen stuurt de 47-jarige schoonheidsspecialiste Kathleen H. toch richting assisen. De beschuldiging: doodslag op Didier Van den Nieuwenhuysen, privébankier bij Belfius. De procureur wilde de feiten herkwalificeren naar ‘opzettelijke slagen en verwondingen’, maar Nina Van Eeckhaut, die de weduwe van Didier bijstaat, legt zich daar niet bij neer. “Zo’n afgezwakte betichting zou voor H. een beloning zijn”, zegt de advocate.

  1. Dit is het nieuwe plan voor begraafplaats het Schoonselhof, het Antwerpse Père-Lachaise: “Nocturnes op zomeravonden, daar droom ik van”
    PREMIUM

    Dit is het nieuwe plan voor begraaf­plaats het Schoonsel­hof, het Antwerpse Pè­re-Lachai­se: “Nocturnes op zomeravon­den, daar droom ik van”

    Niemand die het betwist: het Schoonselhof draagt terecht de titel van het ‘Antwerpse Père-Lachaise’, het befaamde kerkhof in Parijs. De Antwerpse parkbegraafplaats is met 84 hectare ook dubbel zo groot en maakt indruk door het indringende samenspel van erfgoed, natuur en grafkunst. Het college heeft een nieuw beheersplan voor de komende 24 jaar goedgekeurd. Wat dat precies inhoudt, komen we te weten op een wandeling met bevoegd schepen Els van Doesburg (N-VA). “Misschien kan Bart De Wever hier al kiezen waar hij wil liggen en hoe groot zijn graf moet zijn.”
    Antwerpen
  2. Is er een verband tussen je gezondheid en stadslawaai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”
    PREMIUM

    Is er een verband tussen je gezondheid en stadsla­waai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”

    Wie in de stad woont, weet alles over het lawaai van aanschuivende auto’s, krijsende tramwielen of het uitbundige nachtleven. Het burgerschapsproject De Oorzaak wil daarom bekijken of er een verband bestaat tussen je gezondheid en dat stadsrumoer. Daarom installeerden ze sensoren aan enkele huizen. “De geluidsintensiteit in de straten varieert afhankelijk van het tijdstip, maar in sommige buurten is er gewoon altijd lawaai. Denk dan aan de Leien”, zegt onderzoekster Paulien Decorte.
    Antwerpen