Burgemeester Klitsjko in een schuilkelder in Kiev.© AFP

Meer dan 30 Russische raketten en drones op weg naar Kyiv uit de lucht geschoten: “Zesde reeks luchtaanvallen in zes dagen”

De luchtafweersystemen van het Oekraïense leger hebben in de nacht van donderdag op vrijdag zeker dertig raketten en drones uit de lucht geschoten in de buurt van Kyiv. Het luchtalarm is opnieuw op heel wat plaatsen in het land te horen.

gjs

Het luchtalarm weerklinkt vrijdagochtend op meerdere plaatsen in Oekraïne. Volgens de legerleiding in hoofdstad Kyiv heeft dat alles te maken met nieuwe massale Russische luchtaanvallen die sinds de nacht van donderdag op vrijdag uitgevoerd werden. Volgens Sergij Popko, topman van het leger, schoten de Oekraïense luchtafweersystemen meer dan dertig raketten en drones uit de lucht rond Kyiv.

LEES OOK. Bruno Beeckman bezoekt Oekraïense drones-divisie: “Drones zijn onze ogen, veel effectiever dan verkenners in een bos”

Volgens burgemeester Vitali Klitsjko werd er daardoor geen schade aangericht en moesten de hulpdiensten niet tussenbeide komen.

Popko heeft het over de zesde golf van Russische aanvallen op Kyiv in de voorbije zes dagen. Sinds begin mei heeft het Russische leger al meer dan twintig keer een reeks van luchtaanvallen met raketten of drones uitgevoerd op Oekraïense steden.

LEES OOK. Het grote offensief van Oekraïne bestaat uit vele kleine stapjes, maar dwingt Rusland wel in het defensief

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER