Warenhuisketen Jumbo wil volledig stoppen met topsport: na dit seizoen geen sponsor meer van Max Verstappen en GP Zandvoort

Jumbo gaat aan het einde van het raceseizoen stoppen met het sponsoren van Formule 1-coureur Max Verstappen en de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Dat bevestigt het supermarktconcern na berichtgeving door het AD. Eerder raakte al bekend dat Jumbo ook de sponsoring van het wielerteam stopzet.

De Telegraaf, Gert Vermersch

De sportsponsoring door Jumbo kwam afgelopen jaar in een negatief daglicht te staan door het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar voormalig Jumbo-baas Frits van Eerd. Hij werd in september opgepakt omdat hij verdachte is in een witwaszaak. Het OM zei eerder dat de witwaspraktijken plaatsgevonden zouden hebben via onder meer vastgoedtransacties, autohandel en sponsoring in de motorcross.

Daarnaast krijgt wieler- en schaatsploeg Jumbo-Visma mogelijk ook al na dit seizoen een andere hoofdsponsor. Dit contract loopt tot eind volgend jaar, en zal gerespecteerd worden, maar Jumbo staat open voor een eerder afscheid als hoofdsponsor als een andere grote sponsor al na dit seizoen wil instappen. De supermarkt wil volledig stoppen met het sponsoren van topsport.

Grootste sportieve uithangbord

Met Max Verstappen neemt Jumbo afstand van zijn grootste sportieve uithangbord. Jumbo was een van Verstappens eerste echt grote sponsors. De Jumbo Racedagen in Zandvoort - met gratis tickets voor trouwe klanten - brachten jaarlijks meer dan 100.000 man op de been, zelfs voor Verstappen een F1-ster was. Eens hij voor Red Bull Racing reed, werden die dagen zelfs “Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen”. Hij kwam er telkens weer een F1-demo geven, meestal met nog wat andere F1-sterren. Toen Zandvoort opnieuw een grand prix kreeg, werd dat initiatief omgevormd tot ‘Super Friday’ waarbij Jumbo-klanten tot 50 procent korting kregen op de (dure) F1-tickets op vrijdag van de Nederlandse GP. Jumbo staat nu nog steeds op zijn helm, op en vlak onder het vizier.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer