Jumbo wil volledig stoppen met sponsoring topsport: krijgt ploeg van Wout van Aert al na dit seizoen andere hoofdsponsor?

Jumbo gaat aan het einde van het Formule 1-seizoen stoppen met het sponsoren van Max Verstappen en de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Dat bevestigt de supermarkt die volledig wil stoppen met het sponsoren van topsport.

De Telegraaf

De sportsponsoring door Jumbo kwam afgelopen jaar in een negatief daglicht te staan door het onderzoek naar voormalig Jumbo-baas Frits van Eerd. hij werd in september opgepakt als verdachte in een witwaszaak.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie zei eerder dat de witwaspraktijken plaatsgevonden zouden hebben via onder meer vastgoedtransacties, autohandel en sponsoring in de motorcross.

Daarnaast krijgt wieler- en schaatsploeg Jumbo-Visma mogelijk ook al na dit seizoen een andere hoofdsponsor. Dit contract loopt tot eind volgend jaar, en zal gerespecteerd worden.

Tegelijk staat Jumbo open voor een eerder afscheid als hoofdsponsor als een andere grote sponsor al na dit seizoen wil instappen.

LEES OOK. Topman supermarktketen Jumbo is tegelijk schlagerzanger, autocoureur en Prins Carnaval

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER