Barbecue with our family on a summer evening in the garden. / Tcharbon ITS Wood: CEO James Demaret.
Volledig scherm
PREMIUM
Barbecue with our family on a summer evening in the garden. / Tcharbon ITS Wood: CEO James Demaret. © Getty Images / RV

Wat stop je best in de barbecue? Expert legt uit wat het verschil is tussen goede en slechte houtskool

Dit weekend 23 graden en voornamelijk zon: dat heet barbecueweer. Wat u op de rooster gooit, zal ons worst wezen, maar weet u ook wat eronder zit? Ja, houtskool, maar hoe en waar wordt houtskool gemaakt? En welke soort gebruik je om een entrecote dicht te schroeien en welke voor zalm in papillot? “Onvoldoende zuivere houtskool heeft letterlijk een weerslag op het stukje vlees dat je roostert”, zegt James Demaret (44), CEO van Tcharbon, de enige Belgische producent van houtskool.

2 reacties

  • Karel van Velzeke

    11 maanden geleden
    wij leggen het vlees op de barbecue.
  • David De Donder

    11 maanden geleden
    houtskool = as op je vlees briketten = geen as op je vlees