In Noorwegen is de EV-toekomst al een feit

Elektrische voertuigen (EV) namen in 2020 ruim 90 procent van alle nieuwe autoverkopen in Noorwegen voor hun rekening. Het land loopt daarmee voorop in de transitie naar elektrische voertuigen.

Waarom is dit belangrijk?

De overgang naar elektrische voertuigen heeft geleid tot schonere lucht, verminderde uitstoot van broeikasgassen en een herstructurering van de auto-industrie. Het succes van Noorwegen bij het bevorderen van elektrische voertuigen wordt toegeschreven aan overheidsstimulansen, een breed scala aan laadinfrastructuur en de vrijstelling van belastingen en tolheffingen voor elektrische voertuigen.

In het nieuws. Noorwegen is toonaangevend in de verschuiving naar elektrische voertuigen. Ruim 90 procent van de nieuwe autoverkopen in het land zijn nu elektrisch, blijkt uit berekeningen van de OFV ( Opplysningsrådet for veitrafikken).

  • Noorwegen was een pionier in de promotie van elektrische voertuigen. Al sinds de jaren 1990 werden incentives geboden zoals belastingvrijstellingen en subsidies voor laadinfrastructuur.
  • Het aantal banen in de auto-industrie is niet afgenomen door ele
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Auto
Gocar.be - Piet Andries
Gocar.be - Piet Andries
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Alain De Jong
Meer Auto