Conner Rousseau (Vooruit)
Volledig scherm
PREMIUM
Conner Rousseau (Vooruit) © Photo News

ANALYSE. “Met Rousseau hebben de socialisten een leider zoals ze er lang geen hadden. Maar de strategie van Vooruit houdt risico’s in”

“Een baas met gezag die de partij na twintig jaar weer naar electorale hoogtes kan brengen”, dat schrijft politicoloog Carl Devos (UGent) over Conner Rousseau, die dit weekend met veel enthousiasme wordt bevestigd als partijvoorzitter van Vooruit. In deze analyse fileert Devos de Vlaamse partijen. Vooral voor Sammy Mahdi en CD&V is hij hard.

37 reacties

  • Jean-Marie Gijsen

    11 maanden geleden
    In het hele politieke landschap op onze lap grond is er maar ene de baas. Magnette. En zolang het cordon niet afgeschaft is lacht hij zich een breuk. Al is het maar voor enkele jaren, maar de Vlamingen moeten samenspannen tegen het non van die Waal. Zelfs Rousseau moet eens gaan inzien om niet het heilige boontje uit te hangen en een kwart van de Vlamingen links te laten liggen. Want ik noem het cordon pure racisme.
  • Marc Baeyens

    11 maanden geleden
    De strategie van achteruit is dezelfde als in het Stevaert-tijdperk. De burgers over de streep trekken met mooie beloftes. De mensen op een wolk plaatsen tot het begint te regenen en alles naar beneden dondert.
  • Rene Van Roosbroeck

    11 maanden geleden
    Jo Seykens Ik geloof hem niet, kan veel beloven maar niks concreet maken, goede verkiezingsstunt. Nee mijn stem zal links nooit krijgen ze persen de werkenden als citroenen uit…
  • Rene Spoelberghs

    11 maanden geleden
    Heel sterke politicus. Enkel Bart De Wever bespeelt het volk beter. Hoe is De Wever groot geworden? Juist, door de flauwe plezante uit te hangen in De Slimste Mens, door de media op te zoeken met zijn uitdaging om te vermageren. Ook nu blijft hij heel strategisch gebruik maken van de media om het volk voor hem te winnen. Rousseau pakt het iets anders aan, maar doet in principe exact hetzelfde. Of hun programma's en beloftes realistisch zijn is bijzaak natuurlijk.
  • Jan Vanachter

    11 maanden geleden
    Alleen van een mooi tafel kan je niet eten.