18-jarige verdacht van moord op prostituee in Deurne

De politie heeft donderdag in Deurne een verdachte (18) opgepakt voor de moord op ‘Linda’, een Chinese prostituee uit Barcelona. Haar lichaam was eind januari aangetroffen in een koffer in de kelder van een appartementsgebouw.

sare, jtp

Het onderzoek nar de moord leek lange tijd vast te zitten, tot de federale gerechtelijke politie donderdag op de Bisschoppenhoflaan binnenviel bij een 18-jarige man uit Sierra Leone. Na zijn verhoor werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Bij de huiszoeking werden elementen gevonden die de man aan de moord konden linken, vernam het Nieuwsblad. ‘De 18-jarige man is door de onderzoeksrechter aangehouden voor de moord op de 50-jarige vrouw in januari’, bevestigt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket. ‘Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer.’

Reiskoffer

De feiten kwamen aan het licht nadat een bewoner van het appartementsgebouw waar de vrouw werkte een kast wou verplaatsen naar de ondergrondse berging. In het berghok stond echter een onbekende reiskoffer. Daarin werden menselijke resten aangetroffen, het bleek om de romp van een vrouw te gaan.

De politie kwam meteen massaal ter plaatse en het Antwerps parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord. Alle appartementen van het gebouw werden grondig onderzocht, tot de koelkasten toe. Bij die zoekactie vond de politie ook nog andere lichaamsdelen terug.

Nadien kwamen de speurders nog terug naar een appartement op de vierde verdieping van het gebouw, waar vermoedelijk de moord werd gepleegd. Volgens het gerechtelijk labo waren er duidelijke aanwijzingen dat het appartement na de feiten ook grondig opgeschoond werd. In het appartementen vonden de speurders papieren terug die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was in het prostitutiemilieu.

Het onderzoek kwam enkele dagen later in een stroomversnelling toen de politie een ongeruste vrouw uit Barcelona over de vloer kreeg. De vrouw was naar Antwerpen afgereisd omdat ze al een paar dagen niets meer van haar zuster had vernomen. In Deurne trof de vrouw het verzegelde appartement van ‘Linda’ aan, waarna ze alarm sloeg bij de politie. Onder meer dankzij DNA-onderzoek kon het gevonden lichaam formeel geïdentificeerd worden.

Hoe de politie nu bij de verdachte is terechtgekomen, is niet bekend. Volgens Het Laatste Nieuws zou de man de laatste klant van de prostituee zijn geweest.